Detoxikácia, a liečivé účinky zeleninových a ovocných štiav - Očistný Dom

Čistiace a liečivé účinky zeleninových a ovocných štiav

léböjt

„Viac ako šesťdesiat rokov som skúmal živé organizmy, a presvedčil som sa o tom, že náš organizmus je oveľa dokonalejší ako to naznačuje nekonečný zoznam chorôb.(…) Nedostatky organizmu vyplývajú oveľa častejšie zo zneužitia nášho organizmu ako z vrodených chýb.“ (Albert Szent-Györgyi – nositeľ Nobelovej ceny, objaviteľ citamínu C)

Nie je zákonité, že po uplynutí niekoľkých rokov sa u nás neobjavia choroby. Tieto choroby nesúvisia s pribúdajúcimi rokmi, ale so zlou životosprávou a nevhodným životným štýlom. Správna strava, pravidelný pohyb a očisťná detoxikačná kúra vykonaná aspoň raz do roka, môžu v tomto veľa pomôcť.

Konzumáciou čerstvo pripravených zeleninových a ovocných štiav posilníme náš imunitný systém a podporíme samoliečebnú činnosť nášho organizmu. Staneme sa odolnejšími voči chorobám a infekciám. Okrem viacerých pozitívnych vplyvov na zdravie je dôležité spomenúť, že ak zvýšime pomer konzumácie tekutín na úkor tuhej stravy, môžeme významne schudnúť. Ak štavy konzumujeme pravidelne – pri pravidelnej strave – váhu dokážeme udržať.

Zeleninové a ovocné šťavy 

Z čerstvej zeleniny a ovocia sa dajú pripraviť 2 druhy nápojov: turmix a precedená šťava. Turmix je chutný a hustý nápoj, v ktorom sa nachádza aj vláknina aj šťava. Dá sa pripraviť pomocou stolného alebo ponorného mixéru a s pridaním trocha vody. V prípade precedených štiav odšťavovač oddeľuje vlákninu a šťavu plnú vitamínov a minerálnych látok.

Počas tekutinového pôstu môžeme okrem dennej 1,5-2l vody a bylinných čajov konzumovať len precedené šťavy, pretože sa turmix kvôli rastlinným vlákninám považuje za plnohodnotnú stravu. Avšak po skončení čistiacej tekutinovej kúry sa odporúča vypiť denne 1-2 pohárov zeleninového alebo ovocného turmixu. Vitamíny a minerálne látky posilňujú imunitný systém, rastlinné vlákniny ako metly vypracú náš tráviaci systém, viažu cholesterol a podporujú trávenie.

Výživné látky a vitamíny získavame aj pitím precedených štiav a to bez toho, že by sme zaťažili náš tráviaci systém. Počas tekutinového pôstu čerpáme vitamíny a minerálne látky práve z týchto štiav, ktoré potrebujeme najmä preto, lebo sa rozložené kyslé toxíny dostávajú do krvi. Náš organimus sa snaží hodnotu PH krvi udržať v rovnováhe, teda k vyváženiu kyslosti uberá vápnik a iné minerálne látky zo zubov a kostí. Zeleninové a ovocné šťavy majú zásaditý účinok, čiže výborne vyvažujú kyslosť. Takéto zásadité nápoje sú šťavy z pšeničnej trávy a rôzne bylinkové čaje.




Ďalšie články

História pôstu

Pôst v krestanstve Podľa katolíckeho lexikónu pôst je činom cnosti striedmosti: v širšom zmysle - sebazaprenie vyplývajúce z morálnych úvah; zdržiavanie sa pôžitkov; v užšom zmysle – skrotenie pudu sebestačnosti v jedení a pití. V…

Čistiace a liečivé účinky zeleninových a ovocných štiav

„Viac ako šesťdesiat rokov som skúmal živé organizmy, a presvedčil som sa o tom, že náš organizmus je oveľa dokonalejší ako to naznačuje nekonečný zoznam chorôb.(...) Nedostatky organizmu vyplývajú oveľa častejšie zo zneužitia nášho organizmu…

Kategórie

Najnovšie články

Najčítanejšie články


Zaujíma vás zdravý životný štýl?

Buďte medzi prvými, ktorý dostane najnovšie správy, tipy a rady

[mailerlite_form form_id=2]